Επιστροφή στα Τρέχοντα Θέματα

 

Και νέα υπαλληλοποίηση των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ. Τώρα θα ελέγχουν και την ασφαλιστική ενημερότητα των ασθενών μέσα από το σύστημα ΑΤΛΑΣ

 

Συνεχίζει να υπονομεύει το ιατρικό έργο και να ζητά από τους γιατρούς να μετατραπούν σε υπαλλήλους του και λογιστές αντί για γιατροί.

Με τούτα και με κείνα κατάφερε ως σήμερα να αναγκάζει το γιατρό να δαπανά περί τα 15 λεπτά στο PC. Στον ασθενή πόσα θα δαπανήσει?

 

Μήπως να προσφεύγαμε στον εισαγγελέα?

Δυστυχώς αυτό δεν είναι λύση, αφού σχεδόν σίγουρα ο εισαγγελέας θα το κάνει γαργάρα (καθ ότι προέχει η προστασία των συμφερόντων του ενεργούντος ΕΟΠΥΥ).

 

Η λύση είναι να "κατεβάσουμε" τα πληκτρολόγια έως ότου ο ΕΟΠΥΥ καταλάβει ότι δεν είμαστε ούτε υπάλληλοί του ούτε πιονάκια του αλλά επιστήμονες και φτιάξει μία εφαρμογή που και το σκοπό του ορθολογικού ελέγχου να επιτελεί και το αρχείο του ασθενή να τηρεί και τον λειτουργό υγείας να σέβεται.

 

Όσο μένουμε απλοί παρατηρητές -ή και επικριτές- ο ΕΟΠΥΥ απλά θα συνεχίσει το παιχνίδι του για να καλύπτουμε εμείς τις ανάγκες του σε υπαλλήλους, να περιορίζει τα δικαιώματα των ασθενών αλλά και να τρομοκρατεί τους υγειονομικούς

 

Έχω ξαναπεί: Έχουμε κότσια? (ως σώμα εννοώ). Θεωρώ πως όχι και -κατ' ακολουθίαν- περιμένω ότι αυτό το παιχνίδι ευτελισμού μας θα συνεχιστεί από την επίσημη πολιτεία.