Επιστροφή στα Τρέχοντα Θέματα

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση: Κάθε μέρα και κάτι καινούργιο προσθέτουν μετατρέποντας τον συνταγογραφούντα γιατρό σε γραμματέα των Ταμείων.

Κάποτε κάποιος πρέπει να τους πεί (οι ταγοί μας?) ως εδώ και μη παρέκει.
Η σύγχρονη τεχνολογία πρέπει να διευκολύνει και όχι να σπαζ.. .. ζει τους χρήστες της.
Η σύγχρονη τεχνολογία πρέπει να συνεπικουρεί την οργάνωση και όχι να σε αποδιοργανώνει μετατρέποντας το 10λεπτο του ασθενή σε 15λεπτο του PC.

Δεν είναι δυνατόν να αναπληρώνουν συνεχώς τις δικές τους αδυναμίες εποπτείας και γραμματειακής διεκπεραίωσης με το να μετατρέπουν τους γιατρούς σε γραμματείς τους. Και μάλιστα να τα ανεχόμαστε με τέτοια παθητικότητα.
Κάθε μέρα και κάτι καινούργιο. Νισάφι πιά.

Ήμουν από αυτούς που έτρεχα από Κ.Υ. σε Κ.Υ. στο ξεκίνημα να εκπαιδεύσω και ευαισθητοποιήσω τους συναδέλφους στην αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής στιγμιογράφησης -και καταχώρησης γενικότερα- και προσπαθούν να με κάνουν το χειρότερο εχθρό της και σαμποτέρ της.

Αν η πληροφορική και ο εκσυγχρονισμός είναι να μετατρέπεται σε εργαλείο απαξίωσης επαγγελματιών, σε εργαλείο πρόσθετης δουλειάς, σε μέσον εκβιασμών και εξουθένωσης, τότε να μου λείπει.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας γυρίσουν πίσω και να μας κάνουν να προτιμήσουμε στο τέλος τα γαϊδουράκια της εποχής του Κολοκοτρώνη.